Follow all the action Down-Under
Source:  Dutch Coontender Association
Wednesday, 17 January 2018 13:16

foto by: sailingshots.com.au

Results 2018 Soho Lawyers Australian Contender Championshiphttp://clubops.com.au/DisplayResults/DisplayClubSeriesResults?Id=237&Id2=2017/18%20Regatta%20Results

Follow all the action Down-Under by VRsports.tv: https://vrsport.tv/sailingdinghy/contender/

 
Save the date
Source:  Dutch Coontender Association
Monday, 08 January 2018 21:51
CANADIAN CONTENDER CHAMPIONSHIPS – 2017
Source:  North American Contenderclass
Wednesday, 11 October 2017 06:20

The 2017 Contender Canadian Championships - in a video (and congrats to Peter Hale) Video Link:...


New Dutch Champion: Winfred Westerman!!
Source:  Dutch Coontender Association
Monday, 18 September 2017 08:20
Goed gevulde velden en hoge verwachtingen voor vijftiende editie Delta Lloyd ONK
Source:  Dutch Coontender Association
Tuesday, 12 September 2017 12:37

Vrijdag 15 september 2017 start de vijftiende editie van het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap (Delta Lloyd ONK). Ruim 300 boten verschijnen aan de start, verspreid over 15 klassen. In twee klassen wordt gestreden om plaatsing voor het Jeugd WK, en naast zeilen is er op de kant ook weer veel gezelligheid met eten, drinken en muziek.

De Nederlandse kampioenschappen worden gevaren in de Finn, Laser Standard en Radial, Yngling, J22 en F18. Bij de Finn wordt het een leuke strijd, de deelnemers moeten het opnemen tegen Nicholas Heiner, die afgelopen weekend nog de bronzen medaille won op zijn eerste Wereldkampioenschap in deze klasse. Vorig jaar deed hij ook mee aan het Delta Lloyd ONK, ook toen was hij een lastige tegenstander. Met het hele weekend alleen maar eentjes, krijgt hij de tweede dag door een foute start twee zwarte vlaggen. Het resultaat is 60 punten bij zijn totaal score opgeteld. Hein van Egmond pakt daarop de leiding over en wint het evenement. Hij zal er dit jaar op gebrand zijn opnieuw de Nederlandse titel te winnen.

Veld Contender groeit

Het veld van de Contenders groeit enorm, vorig jaar haalden ze nog geen 20 deelnemers. Inmiddels staat de teller al op 28, het is tevens de klasse met de meeste internationale zeilers. Hierbij is voormalig Wereldkampioen Antonio Lambertini uit Italië zeker een van de favorieten. Hij heeft dit jaar alleen al de titel in eigen land, Duitsland en Frankrijk weten te bemachtigen. Hij zal het met name lastig krijgen met meervoudig Nederlands kampioenen Dirk Lafleur, Rene Heijnen en regerend kampioen Paul Verhallen. De klasse is daarnaast zeer vereerd de Women World Champion onder de deelnemers te rekenen: Jacqueline Rufenacht uit Zwitserland.

Ook het veld van de RS500 groeit, zij tikken nu de 20 deelnemers aan, hieronder regerend Klasse Kampioen Anneke Kikkert. Zij zal zeker een nieuwe gooi naar het kampioenschap te doen. Kielboten SB20 en Melges 24 kennen een kleiner veld. De competitie in deze klassen is daarom niet minder sterk, integendeel zelfs. Bij de SB20 kijkt iedereen naar Marco van Driel, vorig jaar voer hij continu vooraan in het klassement. Ook dit jaar gaat hij voor een zelfde overwinning, al zal iedereen in zijn klasse erop gebrand zijn hem te verslaan.
GPS Tracking tijdens Delta Lloyd ODC met I-Sail
Source:  Dutch Coontender Association
Saturday, 09 September 2017 17:08

Zeil jij altijd in de juiste richting? Naar de bovenboei? Naar de benedenboei? Steeds meer zeilers kijken achteraf naar hun afgelegde weg in de wedstrijden, er valt altijd wat te leren en het kan altijd beter!

ODC heeft afspraken gemaakt met I-Sail voor het gebruik van gps tracking. Jij mag dan ook I-Sail gps tracking kosteloos gebruiken!

I-Sail heeft handige apps voor op je telefoon. Deze zijn gratis uit de App/Play Store te downloaden. Na installatie kan je meteen je eigen zeilwedstrijd vastleggen. Op de I-Sail.com website kan je jouw tracks vergelijken met die van de andere zeilers in de Races.

Verschillende klassen werken hier al mee, zijn razend enthousiast en de zeilers leren keer op keer meer.

Hieronder is een scherm layout van het ONK O-Jol 2016 te zien. Klik hier om de Race zelf te bekijken.

Tijdens de ONK Contender 2016 waren slechts 2 deelnemers die de app hebben gebruikt: http://app.i-sail.com/eventDetails/143
Delta Lloyd Open Dutch Championships
Source:  Dutch Coontender Association
Friday, 08 September 2017 08:03

Volgende week gaat De Delta Lloyd Open Dutch Championships weer van start!!

Op die moment staat het aantal inschrijvingen voor de Contender klasse op 28 uit 7 verschillende landen!!
We gaan voor de 30+ natuurlijk dus schrijf je snel in!!!

Inschrijven is nog steeds mogelijk via de website: http://deltalloydonk.org/wedstrijdinformatie/inschrijven/

Het inschrijfgeld is inclusief DCA diner op vrijdag avond en event BBQ op zaterdag avond!!

Next week the Delta Lloyd Open Dutch Championship will start !!
Italiaans kampioenschap 2017
Source:  Dutch Coontender Association
Monday, 28 August 2017 12:32

Een oplettende zeiler viel het op dat er een Nederlandse naam schuil ging achter een Zwitsers zeilnummer op het Italiaanse kampioenschap. Al snel leidde dat tot zware sociale druk om een verslag te schrijven, alhoewel ik niet als derde (had ik wel graag gewild), noch als derde Nederlander (was niet mogelijk) geëindigd ben.

 

Zeilen op een van de Italiaanse meren stond op mijn verlanglijst om te gaan doen. Nog steeds hoor je mooie verhalen over het WK in Gravedona een paar jaar geleden. Maar ja, toentertijd had ik geen gelegenheid en Italië is best ver rijden voor een nationaal kampioenschap van 3 dagen. Een paar weken voor het kampioenschap kreeg ik de gelegenheid aangeboden om een boot te lenen van een collega ICA bestuurslid. Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken en met zo’n kans neem je een vreemd zeilnummer gewoon op de koop toe.

 
Container to Contender Worlds 2018
Source:  Dutch Coontender Association
Tuesday, 22 August 2017 12:50

Wie wil er met zijn eigen Contender naar de WK 2018 georganiseerd door McCrae Yacht Club Mornington Peninsula – Australia?!?

Er is nog plaats in de Duitse container die eind oktober / begin november zal worden geladen te Bremen, Christoph Homeier is in charge van deze container.
Benelux kampioenschappen 2017
Source:  Dutch Coontender Association
Wednesday, 16 August 2017 08:07

Door Enno Kramer NED 26; 

Inmiddels de 46e Benelux kampioenschappen alweer. Inmiddels wat kleiner geworden dan vroeger. Ik ken nog de tijd dat we daar alleen al met vijftig 470’s stonden (1980) maar nog steeds gezellig en het is altijd goed varen op het Grevelingenmeer.

Dit jaar was de Contender zowaar de grootste klasse waardoor we ook ineens streden voor de prestigieuze Schouwen-Duiveland trofee! Er was ook een volwaardige TV ploeg om opnamen te maken van ons! Diverse nieuwe boten en mensen ook. Het gaat goed met de Contender!

Hieronder een verslag van hoe ik het zelf beleefd heb.
Evenement van de week Omroep Zeeland
Source:  Dutch Coontender Association
Tuesday, 15 August 2017 09:58

Oproep Zeeland had de 46ste Benelux kampioenschappen uitgeroepen tot evenement van de week en maakte het volgende film verslag;
2017 Contender Midwinters
Source:  North American Contenderclass
Tuesday, 28 February 2017 04:48

2017 CONTENDER MID-WINTERS: TAKING OUR LUMPS AND DUMPS The 2017...


"Throwback Thursday - the 1977 Worlds from the eyes of Gil Woolley"
Source:  North American Contenderclass
Monday, 13 February 2017 04:22

Class Stalwart Gil Woolley was digging through his records (at the gentle urging of his bride, Gail), and found...


Canadian Contender Championships – 2016
Source:  North American Contenderclass
Monday, 03 October 2016 05:25

Canadian Contender Championships – 2016 I swear (just like Donald Trump keeps claiming) there’s a conspiracy. Every...


New boat listings
Source:  North American Contenderclass
Sunday, 06 March 2016 19:41

***Turnkey boats for the 2016 World's, visit our Boat for Sale section ***